Termiczna obróbka potraw

0    Uncategorized  admin
Termiczna obróbka potraw
15 Paź
10:43

Chyba nikt z nas nie może mieć wątpliwości co od tego, że w lokalu gastronomicznym, bardzo ważne są urządzenia termiczne, które służą przygotowywaniu serwowanych przez takie lokale potraw. Obecnie na rynku nie brakuje wszelkich piekarników, prodiży i innych tego typu urządzeń. Należy jednak mieć na uwadze, że większość z nich jest daleka od ideału. Także dlatego, że zabierają one nawet do 25% masy przyrządzanego dania, co jest już wynikiem bardzo niepokojącym. Poza tym mając kilka urządzeń tego typu, tylko zagracamy sobie miejsce, a często nasz lokal gastronomiczny, a przynajmniej jego kuchnia i tak jest mocno ograniczona pod względem gabarytowym. Na co w związku z tym postawić i czy w ogóle jest jakieś urządzenie, które będzie w tym wypadku lekiem na wszelkie zło? Co sprawi, że obróbka termiczna będzie u nas prawidłowa?

Piec konwekcyjno-parowy

Jeżeli szukasz odpowiedniego sprzętu, który raz na zawsze rozwiąże twoje problemy, z całą pewnością dobrym wyborem będzie tutaj piec konwekcyjno-parowy. Na pewno w stu procentach będzie spieniał twoje wymagania. Najważniejsze wydaje się tutaj to, że jest to urządzenie niezwykle wydajne. Dlaczego?  To z tego względu, że charakteryzuje je duża funkcjonalność, a możemy w nim gotować, blanszować, piec, smażyć, grillować i dusić. Poza tym nie będzie też problemu, jeśli chcemy poddać produkty obróbce w niskich temperaturach.

Niemniej jednak nie tylko z punktu widzenia funkcjonalności warto jest się takimi urządzeniami zainteresować. Nie bez znaczenia, na pewno jest także i to, że jakość przygotowywanych w takich urządzeniach potraw jest na o wiele wyższym poziomie, aniżeli w przypadku innych sprzętów termicznych. Wielkim plusem jest na przykład to, że potrawy takie są soczyste i nie wysychają. Jak to się dzieje? A to dlatego, że przed wysuszeniem chroni je para.

Wydaje się w związku z tym, że takie maszyny gastronomiczne są jak najbardziej dobrym wyborem. Lepiej jest mieć taki sprzęt, aniżeli kilka innych urządzeń do obróbki termicznej. Będzie to z korzyścią nie tylko dla nas, ale także naszych klientów, którzy z przyjemnością będą konsumować przygotowane w takim piecu dania.

« »

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *